Profvoetballers schilderen voor ouderen

Voetbalclub Almere City FC heeft donderdag en vrijdag diverse zorgcentra in Almere bezocht om de bewoners een kleurrijk Pasen te bezorgen. Door het maken van raamtekeningen hopen spelers en personeel van de club de ouderen een hart onder de riem te steken in deze eenzame coronatijd.

Patrick Posthuma van de maatschappelijke tak van de club: “Op deze manier proberen we in het kader van Pasen de ouderen op een interactieve manier te betrekken door raamschilderingen te maken. De ouderen zitten dit weekeinde veelal thuis en ze mogen geen bezoek ontvangen. Op deze manier proberen we als club ons steentje bij te dragen en ze toch nog een goed paasgevoel te geven”.

Aanvaller Mees Kaandorp genoot zichtbaar voor de ramen van zorgcentrum De Toonladder in de Almeerse Muziekwijk: “Dit is toch een kwetsbare groep in deze tijd van het virus, dus ik vind het belangrijk dat we ze steunen op deze manier”. Aanvoerder Tim Receveur: “Voor hen is het belangrijk dat ze in deze dagen wat vermaak hebben en dat ze niet eenzaam op hun kamer zitten. Wij hebben nu veel vrije tijd en het is alleen maar leuk om mee te helpen. Het is een kleine moeite”.

Geschreven door