Bezoek voorzichtig weer mogelijk in woonzorgcentrum

Bewoners van woon-zorgcentra van Zorggroep Almere kunnen voorzichtig en op veilige wijze weer bezoek ontvangen. Hiervoor zijn speciale plekken ingeruimd in de woon-zorgcentra. Op bezoek gaan in de woningen zelf is nog niet mogelijk.

In De Kiekendief in Almere Stad is het stiltecentrum ingericht voor bezoek. Bezoekers en bewoners komen niet via dezelfde deur binnen. Tijdens het bezoek blijven ze gescheiden door een glazen wand. In Castrovalva in Tussen de Vaarten is een tent geplaatst, met daarin een transparante scheidingswand. Zo biedt iedere locatie weer op een andere wijze een mogelijkheid voor bezoek.

Volgens Zorggroep Almere is de lichte versoepeling van het bezoekersbeleid voor de bewoners van de woon-zorgcentra en voor hun naasten een enorme stap in de goede richting. Bezoekers moeten zich van tevoren digitaal inschrijven. Een bezoek mag verder maximaal 30 minuten duren. Tussen elk bezoek zit 15 minuten, zodat bezoekers elkaar niet treffen en de ruimte schoongemaakt kan worden.

Geschreven door