Regio Almere snelst groeiende economie

Van alle regio’s in Nederland groeiden de economie van Almere en Haarlemmermeer en omgeving vorig jaar het hardst. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, het CBS. In Almere groeide het bruto binnenlands product (bbp) met 4 procent. In het hele land was de gemiddelde groei 1,8 procent

De economie van Almere groeide zo sterk omdat de bevolking toenam en leasebedrijven goede zaken deden. Het ging ook goed met de handel en de bouw. 2019 zal waarschijnlijk wel het laatste jaar van economische groei zijn.

De Nederlandse economie gaat dit jaar krimpen vanwege het nieuwe coronavirus, verwachten onderzoeksinstellingen. Zo gaat het Centraal Planbureau (CPB) uit van een krimp van 1,2 procent in het gunstigste scenario en van meer dan 7 procent in het donkerste scenario.

Geschreven door