Seizoen definitief voorbij voor Almere City FC

Het voetbalseizoen 2019-2020 in de eerste divisie zit er definitief op voor de profvoetballers van Almere City FC. Dit bleek dinsdagavond tijdens de persconferentie van het kabinet en het RIVM over de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Minister president Rutte gaf aan dat er voor 1 september zeker niet meer gevoetbald zal worden, waardoor beide profcompetities niet meer op tijd afgemaakt kunnen worden. 

Betaald voetbal valt onder evenementen met een vergunningsplicht, omdat er onder meer veel politie inzet voor nodig is. De KNVB en sommige clubs hadden nog de hoop het seizoen zonder publiek uit te spelen, maar dinsdag bleek dat ook voetballen zonder publiek geldt als een evenement met vergunningsplicht. 

Almere City directeur Bes: ”in ieder geval duidelijkheid” 
De algemeen directeur van Almere City FC John Bes reageerde dinsdagavond na de persconferentie: ”Het is in iedere geval duidelijk. We weten nu waar we aan toe zijn en dus kunnen we daarop anticiperen. Laten we hopen dat we in de loop van juni weer kunnen gaan trainen en vanaf september wedstrijden kunnen gaan spelen, misschien wel met publiek.”

Wel of geen promotie/degradatie ? 
De voetbalbond KNVB moet nu met de clubs gaan bepalen hoe het seizoen 2019-2020 zal worden afgewikkeld met betrekking tot promotie en degradatie. Worden er kampioenen aangewezen en mogen Cambuur en De Graafschap (de nummers 1 en 2 van de Keuken Kampioen Divisie) promoveren naar de eredivisie? Degraderen RKC en ADO Den Haag dan vervolgens? Of wordt er net als in het amateurvoetbal een streep gezet door de hele competitie zonder kampioenen en promotie en degradatie?

Geschreven door