Almere City FC juicht minder clubs in eerste divisie toe.

Almere City FC zou het niet erg vinden als Cambuur en De Graafschap alsnog naar de eredivisie promoveren. Dit zou betekenen dat de Keuken Kampioen Divisie volgend seizoen uit twee ploegen minder zal bestaan. Cambuur en de Graafschap  hebben daarom een kort geding aangespannen tegen de voetbalbond, dat vrijdag dient.

Er bestaat dus nog altijd een scenario dat de eredivisie volgend seizoen uit 20 clubs zal gaan bestaan. Almere City FC trainer Ole Tobiasen zou het dan absoluut niet erg vinden als de eerste divisie twee ploegen minder gaat tellen: “Dat moeten we natuurlijk wel eerlijk zeggen: het zijn wel twee concurrenten minder, die je niet tegenkomt. Op dat gebied is het gunstig. Financieel weet ik het niet voor de club, maar sportief gezien is het altijd fijn met minder concurrentie. Meer kans op promotie”.

Sinds begin deze week hebben de profvoetballers van Almere City FC voorzichtig weer de trainingen opgepakt. De selectie traint de hele maand mei nog door en krijgt vervolgens weer even vakantie. Trainer Ole Tobiasen mikt erop dat het volgend seizoen begin september van start zal gaan. De oud Ajacied wil daarom ergens in juli beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen: “Zoals het er nu voorstaat, is dat wel de bedoeling. De vraag is alleen: wanneer mogen we weer oefenwedstrijden gaan spelen. Wanneer mag je weer met een complete groep gaan trainen, wanneer mag je weer duels gaan spelen. Allemaal afwachten, maar we zijn op alle scenario’s goed voorbereid”, aldus Tobiasen.

Geschreven door