Trainer Hedwiges Maduro wil hogerop.

Oud-profvoetballer Hedwiges Maduro uit Almere wil als trainer de internationale top gaan bereiken.

De 35-jarige oud-international gaat na de zomer aan de slag bij Almere City FC als coach van het elftal voor spelers onder de 21 jaar. Tijdens zijn eerste klus als hoofdtrainer wil Maduro met name talenten ontwikkelen en spelers afleveren bij de eerste selectie.

De oud-speler van Ajax, Valencia, Sevilla, PAOK en FC Groningen tekende onlangs een contract voor twee seizoenen bij Almere City FC. Door het coronavirus is het wel de vraag wanneer de Almeerder zijn officiële debuut zal gaan maken als hoofdcoach: “Ik weet niet hoe het gaat lopen. Daarom ben ik nu vooral aan het voorbereiden op de laptop: trainingsvormen en presentaties uitwerken. Daarin kan je alvast je winst boeken. Ik hoop dat we weer heel snel gaan voetballen.”

Emery en Koeman zijn voorbeelden
Maduro is enorm ambitieus als trainer en legt de lat heel hoog voor de toekomst: “Ik wil bij een hele grote club de hoofdcoach zijn. Spanje is altijd het lievelingsland geweest als voetballand, dus daar ga ik weer voor.” Zijn voorbeelden zijn Ronald Koeman en de Bask Unai Emery: “Koeman, die heb ik gehad bij Ajax en Valencia. Hij is meer een people’s manager. Iedereen is tevreden en blij om bij het Nederlands elftal te zijn. Dat is zijn kracht. Ik kijk ook naar Unai Emerey, die heel lang mijn trainer in Spanje is geweest. Hij is echt een voetbalbeest. Die kijkt zoveel voetbal en is continu bezig met het team en de tegenstander. Zo ben ik zelf ook wel een beetje.”

Spelers moeten fouten maken
Als beginnend coach wil Maduro er echt zijn voor zijn spelers. “Ik loop gewoon tussen de jongens in. De deur staat altijd open, de jongens moeten zich vrij kunnen voelen. Ze mogen en moeten zelfs fouten maken om beter te worden. Dat gevoel wil ik ze wel meegeven”, aldus Maduro.

Bron: Almere City FC.

Geschreven door