Zes tips over dodelijke schietpartij in parkeergarage

De politie in Amsterdam heeft zes tips binnengekregen over de dodelijke schietpartij in een parkeergarage bij het Rembrandtplein. Bij het incident op 19 mei vorig jaar werd de 24-jarige Orpheo Gefferie uit Almere ineergeschoten. Hij overleed later in het ziekenhuis. De zaak werd dinsdagavond behandeld in Opsporing Verzocht. Of er een bruikbare tip tussen zit, kan een woordvoerster nog niet zeggen.

Politie en justitie zoeken in verband met de schietpartij naar de 20-jarige Erxinio Luntungan. De hoofdofficier van justitie in Amsterdam heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de verblijfplaats en aanhouding van deze man.

De schietpartij gebeurde na een opstootje bij een betaalautomaat in de parkeergarage. Zowel Luntungan als Gefferie was daarbij betrokken. Kort daarna hield de politie op aanwijzingen van getuigen vier verdachten aan. Het gaat om drie mannen uit Amsterdam van tussen de 20 en 24 jaar oud en een vrouw uit Diemen. Zij zaten in een auto die er na het schietincident vandoor ging. Luntungan was daar niet bij. Van de vier zit een 21-jarige man nog vast. De rest is naar huis gestuurd maar blijft verdacht.

Bron en Foto Omroep Flevoland

Geschreven door