Hockey Club strikt Belgische keeper.

De Almeerse Hockey Club heeft zich voor komend seizoen versterkt met de Belgische doelman Bozz Willaert. Hij is afkomstig van KHC Dragons en is tevens Belgisch jeugdinternational. Willaert is bij de Almeerse de opvolger van Flip Wijsman, die komend seizoen bij Den Bosch onder de lat staat.

Na 5 jaar op het hoogste niveau viel dit voorjaar het doek voor de Almeerse Hockey Club in de Hoofdklasse. Komend seizoen is de ploeg daarom actief in de Promotieklasse. Coach Arjan Jolie kijkt uit naar het nieuwe seizoen, nadat men het afgelopen seizoen geen punt wist te behalen op het hoogste niveau: “Hopelijk gaat het plezier van winnen weer een beetje terug komen. Ik verwacht niet direct dat wij de favoriet zijn, want je hebt een paar ontzettend goede ploegen. Ik hoop wel dat we een goede middenmotor kunnen worden en in het linker rijtje kunnen gaan spelen”.

Buitenlanders weg
Naast doelman Flip Wijsman vertrekken ook Daan Bonhof en Patrick Houben bij de club. Bonhof speelt komend seizoen bij Pinoké, terwijl Houben naar Hurley gaat. Verder is Hidde Straat gestopt. Straat werd in 2017 nog gekroond tot talent van het jaar van de club.

Het afgelopen seizoen speelden veel buitenlanders bij de Almeerse Hockey Club, maar die zijn inmiddels bijna allemaal vertrokken. Alleen de Zuid Afrikaan Ryan Julius, de Chileen Daniel Berriggo en de Spanjaard Perez Vasquez blijven de club komend seizoen trouw.

Geschreven door