Burgemeester Almere sluit twee woningen voor de duur van zes weken

In de vroege ochtend van maandag 4 mei 2020, zijn op de Melkdistelstraat en op het Freyaplantsoen in Almere twee woningen beschoten. Er bleek meerdere keren op beide woningen te zijn geschoten. Afgelopen vrijdag werd er in de Melkdistelstraat ook al geschoten. Gelet op de ernst van deze situaties, wil de driehoek (het overleg tussen burgemeester, sectorhoofd politie en officier van justitie) van Almere, met spoed ingrijpen.

De politie doet op dit moment onderzoek naar de oorzaak van de gebeurtenissen, waarbij onder andere wordt onderzocht of de zaken onderling verband met elkaar houden. Daarnaast heeft burgemeester Franc Weerwind op basis van informatie van de politie besloten de betrokken woningen per vandaag, 5 mei 2020, tijdelijk te sluiten. Volgens de burgemeester zijn de sluitingen noodzakelijk om de openbare orde te herstellen en te beschermen. Dit biedt ook de mogelijkheid om eventueel verdere maatregelen te nemen om daarmee te voorkomen dat dezelfde situaties zich opnieuw voordoen. De sluitingen gelden in eerste instantie voor zes weken.

Geschreven door