Digitaal Erfgoedcafé over architect en stedenbouwer Bruno Taut

Tijdens deze digitale editie van het Erfgoedcafé neemt Nadia Abdelkaui – curator van de tentoonstelling Bruno Taut: De fantasie voorbij in Museum Het Schip in Amsterdam – ons mee in de wondere, kleurrijke wereld van de creatieve en invloedrijke architect, stedenbouwkundige en kunstenaar Bruno Taut (1880-1938).

Taut droomde over hoe mensen het beste konden wonen: in een groene en prettige omgeving met goed ontworpen huizen. In Almere werd ook gebouwd aan een ideale woonplaats. Met bijzondere en unieke wijken onderscheidt onze stad zich in Nederland op het gebied van architectuur en stedenbouw. In dit Erfgoedcafé gaat Abdelkaui in op hoe de moderne idealen van Taut terug te zien zijn in moderne stedenbouw zoals in Almere, en specifiek in onze kleurrijke Regenboogbuurt.

Door het coronavirus vindt dit Erfgoedcafé niet plaats in het Erfgoedhuis, maar digitaal via Microsoft Teams. Meldt u van tevoren aan zodat u een uitnodiging ontvangt om deel te nemen.

Wat heeft u nodig?

Benodigd: een computer, telefoon of tablet met daarop de app Microsoft Teams. Indien u vragen wilt stellen is een microfoon nodig.

Van tevoren aanmelden

Als u zich van tevoren aanmeldt via onderstaande button, krijgt u in een e-mail een uitnodiging voor deze bijeenkomst. U kunt op 28 mei vanaf 19.30 uur deelnemen de link die in de e-mail. Het Erfgoedcafé zelf begint om 19.45 uur.

Geschreven door