Lando Sandaal Bruma slaat nieuwe weg in bij AS’80 en ASV De Dijk.

De in Rotterdam-Zuid geboren Sandaal Bruma verhuisde na drie maanden naar de Bijlmer in Amsterdam . Verder is hij opgegroeid in Amsterdam-Noord en momenteel woonachtig in Almere-Buiten. Hij heeft veel ervaring in het voetbal, dit  niet alleen als trainer, maar ook als voetballer is hij actief bezig  geweest. Een droom van elke voetballer of voetbalster om prof te worden was een van zijn wensen.

Lando Sandaal Bruma: “Ik ben gestart bij de f- jes destijds bij Sc Oriënt in Amsterdam Noord en daarna bij ben ik doorgestroomd naar DWV in de jeugd ook in Noord, toen FNC D1 en het Amsterdamse elftal wat later districtsteams van de KNVB werden. Toen kwam de overstap naar de Volewijckers ook in Amsterdam Noord waar ik gescout werd door AZ en Telstar. En bij Telstar heb ik 3 jaar actief in de jeugd gespeeld.  Daar heb ik heel veel discipline geleerd voor wat betreft voetbal. Na deze periode, werd ik gevraagd om bij De Zwarte Schapen te komen spelen, dit werd FC Omniworld. Daarna ben ik nog een aantal seizoenen actief geweest bij de senioren van DWG Rombout in Amsterdam West”.

Trainersvak

Later richtte Lando Sandaal Bruma zich op het trainersvak: Bij diverse clubs in Almere heeft hij de jeugdteams getraind, Sporting Almere en FC Almere waren toen zijn clubs waar hij werkte. Vorig seizoen maakte Lando de stap naar Amsterdam bij Wartburgia waar hij assistent-trainer werd van het vrouwen 2 team. Momenteel is hij hoofdtrainer van het JO 15 bij AS’80 en tevens is hij ondersteunend bij de Technische commissie bij ASV De Dijk. Door diverse diploma’s te hebben gehaald kan hij zich beter ontwikkelen als trainer.

Indrukwekkend lijstje

“Lando heeft een indrukwekkend lijstje van teams waar hij werkte en daarom denk ik dat iedereen blij is wanneer zij het over Lando hebben”: zegt Bobbi van Hameren waar hij bij FC Almere mee gewerkt heeft.  Van Hameren: “ Lando heeft gekozen om het aankomende seizoen als trainer aan de slag te gaan bij AS’80, omdat hij daar een nieuwe en leuke uitdaging aan kan gaan en omdat AS’80 wel in hem wil investeren om verder te ontwikkelen als trainer. Dit miste hij bij FC Almere (zijn vorige club), dus was de keuze snel gemaakt. Ook heeft hij de keuze gemaakt om aan de slag te gaan als assistent bij de TC bij ASV de Dijk, hier komt hij een aantal bekende speelsters tegen. Een 6-tal speelsters die hij in het recente verleden getraind heeft en een goede band mee opgebouwd heeft die net zoals Lando zelf de keuze gemaakt hebben om voor ASV de Dijk te kiezen. Lando is iemand die gemotiveerd is, graag uitdagingen aan gaat en wil graag het beste uit zichzelf en uit de ander halen, en dan de waardering krijgt want dat verdiend hij, dat is denk ik een belangrijk aspect voor iedereen! “aldus Bobbi van Hameren.

Uiteraard wensen we deze ambitieuze trainer alle succes toe in de toekomst.

Geschreven door