Trainer Hans van Loen voelt zich op z‘n plaats bij FC Almere

Hans van Loen is de trainer van de vrouwen selectie van FC Almere en heeft het uitstekend naar zijn zin. De broer van ex betaald voetballer John van Loen geniet bij de club. Samen met zijn assistent en teammanager Peter Vogler genieten ze van de damesselectie.

Uitdaging

Van Loen over zijn begin bij FC Almere: “ Ik zag een advertentie staan en ik vond die wel interessant . Ik heb contact gezocht en dat zag er gunstig uit en ben ik met de club in zee gegaan. De club was zeer enthousiast over de damesafdeling dat ik het ook werd. Ze wilde dat ik een proeftraining ging geven. Normaal doe ik dat niet maar toch gedaan en de dames waren hier blij mee,en ik ook. Ik heb voor 1 jaar getekend en in november met 1 jaar verlengd. De klik met de groep is erg goed. De resultaten zijn ook goed. We hebben een mix van jong en oud, waarbij we veel talent hebben in de selectie. Het elftal bestaat uit goede speelsters en er is een mooie mix in ons team. Voorin hebben we ook jong en wat oudere speelsters, maar ook een goed voetballende en scorende voorhoede “. 

Mooie mix

“Het middenveld en achterhoede zijn ook een mix van oudere en jonge speelsters Ik heb het erg naar mijn zin bij FC Almere. Ik kan mijn ei kwijt. En de staf die ik heb is geweldig. “We hebben een top sponsor die voor alle randzaken zorgt, de uitjes en nog veel meer en dat wordt geregeld door Gerry Baljet evenementen.”.

Het bestuur van FC Almere is blij met de trainer die zelf in het verleden ook betaald voetbal speelde bij o.a. RKC en in Griekenland en Frankrijk. Ook bij amateurclubs was hij later actief. 

Cursus scheidsrechter

Daarna heeft Van Loen een  cursus gevolgd voor scheidsrechter en floot 25 jaar vele wedstrijden. Ook behaalde hij diverse trainers diploma’s o.a. UEFA C en B ,verder werd hij trainer bij clubs als sv Lelystad, Wasmeer, Holland en Batavia. Nu dus bij FC Almere waar hij de damesafdeling een nieuw gezicht wil geven en daar al goed in geslaagd is.

De club wenst Hans van Loen nog mooie jaren bij de club toe en ziet uit naar de prestaties van de damesselectie.

Geschreven door