Flevoland minst populaire vakantiebestemming in Nederland

Roggel, 6 mei 2020 – Ruim zes op de tien Nederlanders die deze zomer reisplannen naar het buitenland hadden, blijft vanwege het coronavirus nu thuis, of gaat vakantie vieren in eigen land. Onder Nederlandse vakantiegangers blijkt Flevoland echter onderaan te staan op de wensenlijst. Dit blijkt uit een enquête van BungalowparkOverzicht.nl, waarbij ongeveer 1.200 Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantieplannen voor dit jaar werd gevraagd. 

Onderzoek: 63% van de Nederlanders zegt zomerse vakantie naar het buitenland af

Buitenlandse vakantieplannen geannuleerd
Liefst 44% van de ondervraagden past de vakantiebestemming aan van het buitenland naar eigen land, terwijl 19% dit jaar zelfs helemaal een streep zet door de plannen. Bijna 22% van de vakantiegangers twijfelt nog wat te doen en 15% is nog steeds van plan om de zomervakantie in het buitenland door te brengen.

Zeeland bovenaan de bucketlist, Flevoland bungelt onderaan

Op de vraag waar men in Nederland graag vakantie zou vieren, noemt slechts een klein gedeelte Flevoland als gewenste bestemming (2%). Ook de provincie Utrecht (3%) wordt slechts door een klein gedeelte van de respondenten genoemd als voorkeursbestemming. 

Zeeland staat daarentegen bovenaan de bucketlist van Nederlanders. In totaal noemt één op de zes ondervraagden deze provincie als gewenste bestemming. Ook Limburg en Gelderland prijken met respectievelijk 15,5% en 11,1% hoog op de vakantiewensenlijsten. 

Een overzicht van alle provincies kan gevonden worden op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/bucketlist-welke-provincie-nederlandse-reiziger-graag-bezoeken

Voorkeuren van vakantieliefhebbers verschillen sterk per regio

De meest gewilde bestemmingen verschillen sterk per regio. Zo willen inwoners van Flevoland en het midden en zuiden van het land graag een keer naar Zeeland of Limburg op vakantie. Mensen uit het westen van het land zouden graag Drenthe bezoeken, terwijl noorderlingen het liefst een keer naar Limburg afreizen.

Geschreven door