Gary Bouwmeester doet stapje terug maar zegt het voetbal zeker niet vaarwel.

Bouwmeester vond het een moeilijke keuze om geen prestatievoetbal meer te gaan spelen. Alleen krijgt zijn privé-leven nu voorrang. “Ik heb twee kinderen, van negen en twee jaar”, vertelt de aanvaller. “Als ik uit m’n werk kom, kan ik niet m’n jongste in bad stoppen en dan trainen.” Dat heeft hem doen besloten om volgend seizoen in het derde te gaan voetballen. “Lekker ballen met vrienden en dan met een drankje bij het eerste kijken.” Er kwam een abrupt einde aan zijn carrière, doordat het coronavirus de competitie stillegde, maar dat deert Bouwmeester niet. Hij blijft aan de club verbonden en is dan ook overtuigd dat een afscheid later wel komt.

Zijn lange loopbaan bracht Bouwmeester langs vier clubs, namelijk DCG, AGB, Waterwijk en recent bij FC Almere. Bij DCG heeft hij de meeste seizoenen gespeeld, in twee periodes. In het seizoen 2016/2017 maakte hij een tijdelijke overstap naar DCG-buurman AGB. Zijn tweede verblijf bij DCG duurde maar een half jaar, in de winterstop verkaste hij naar Waterwijk, aangezien zijn vriendin hoogzwanger was en hij in Almere een huis had gekocht. Zijn tijd bij Waterwijk werd ook maar beperkt tot een half jaar, aangezien hij toch graag weer een stap hogerop wilde zetten. De afgelopen seizoenen speelde de spits in het groene shirt van FC Almere.

“Mijn mooiste moment uit mijn loopbaan? Poeh, dan toch de kampioenschappen met DCG (seizoen 2013/2014, red.) en AGB (seizoen 2016/2017, red.). Daarnaast was het geweldig om met Suriname te spelen op het WK Amsterdam, maar ook het winnen van de Sudtours Cup met DCG. We versloegen Zwaluwen ‘30 en wonnen een vakantie naar Griekenland”, vertelt Bouwmeester trots.

Bouwmeester verdwijnt door lager te gaan spelen nog niet van de velden en sluit een terugkeer ook niet uit. “Het komende seizoen ga ik gewoon lekker voetballen bij het derde. Misschien blijk ik het dan wel erg te missen en dan zie ik wel wat ik ga doen.” In zijn omgeving werd er aan hem al gevraagd of hij misschien trainer wilde worden. “Eerst wil ik het komende jaar plezier hebben, maar daarna is dat zeker mogelijk. Het lijkt me hartstikke leuk om als assistent aan de slag te gaan bij DCG of Almere.” Eerst gaat hij lekker voetballen in het derde en veel voetbal kijken. “Op zondag langs de lijn staan bij vrienden die bij SDZ, DWS en DCG spelen, heerlijk. “Nee het voetbal zeg ik zeker nog niet vaarwel!”.

Foto: Gary Bouwmeester komt een seconde te laat om tot scoren te komen.

bron: HAV

Geschreven door