Gary Bouwmeester verruilt FC Almere voor ASC Waterwijk.

Dat er in het Almeerse Amateurvoetbal vaak spelerswisselingen plaats vinden is in deze periode zeker niet anders. Zo gaat FC Almere speler Gary Bouwmeester zich komend seizoen sterk maken om een plek te veroveren in de selectie van ASC Waterwijk.

Bouwmeester zelf over zijn beslissing; 

“ Vorig seizoen besloot ik om te stoppen met selectie voetbal. Omdat ik was begonnen met een opleiding die mij aangeboden werd door mijn werkgever en mijn vrouw was zwanger van ons tweede kind.

Door corona hebben wij maar 6 wedstrijden kunnen voetballen met het vrienden- team, waarin ik toen speelde en ik wel zag en voelde dat ik nog niet klaar was om op een lager niveau te gaan voetballen” .

Goede vriend

“ Ik besloot toen ook om weer bij FC Almere in de selectie te gaan spelen, mede doordat mijn goede vriend Tjeerd Hof daar ook assistent-trainer werd. Ik heb toen een goed gesprek gehad met de nieuwe trainer van FC Almere Charly Olf en mij kon vinden in het tactische plan van de trainer.  Al snel ging het rond dat ik weer ging voetballen bij de selectie en waren er diverse clubs ook uit Amsterdam die contact met me zochten. Uiteraard kwam ik ook in contact met Waterwijk-trainer Ben Vis die met zijn visie mij kon overtuigen om de knoop door te hakken en koos ik voor Waterwijk. Ik heb er wel anderhalve week over na moeten denken “.

Veel kwaliteit

“ Ik ben nu 34 jaar maar ben fit en denk zeker dat ik een toegevoegde waarde kan zijn bij de selectie van Waterwijk. Ik zal moeten vechten om een plekje te bemachtigen want ze hebben om dit moment behoorlijk veel kwaliteit voorin met bijvoorbeeld Lesley de Vlieger en Mitch Vogel. 

Daarnaast hoop ik vooral op veel gezelligheid in de 3e helft waar ik op m’n best ben en wil ik natuurlijk hoge ogen gooien in de competitie wat goed mogelijk is met deze selectie. Ik gun FC Almere uiteraard het beste in de komende competitie. Verder zie ik nu al uit naar de twee derby’s tegen FC Almere en zal ik nu voor Waterwijk mijn beste beentje voorzetten “. 

Uiteraard wensen veel voetbal liefhebbers Gary veel voetbalplezier bij ASC Waterwijk.

foto Martin Bakker: Gary Bouwmeester in volle actie toen nog voor FC Almere.

Geschreven door