Geen nieuwe sterfgevallen door corona in provincie

In Flevoland zijn sinds zaterdag geen nieuwe sterfgevallen door COVID-19 geregistreerd. Het totale aantal sterfgevallen blijft daarmee 71, blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM. In Lelystad staat het totaal aantal sterfgevallen door de gevolgen van het coronavirus nu op 26. Almere volgt met 17 sterfgevallen. In Dronten zijn het er 11, in Noordoostpolder 9 en op Urk en in Zeewolde 4.

Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 5440. Dat zijn er 18 meer dan op zaterdag.

Volgens het RIVM zijn er nu 849 mensen in Flevoland positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 15 meer dan zaterdag. De grootste toename was in Almere, waar nu 385 besmettingen (+9) zijn geregistreerd. In Lelystad zijn het er 161 (+1), gevolgd door Dronten met 110, Noordoostpolder met 76, Urk met 74 (+4) en Zeewolde met 41 (+1).

In heel Nederland zijn nu 42.627 positieve tests (+245) geregistreerd.

Ziekenhuisopname
Volgens de nieuwste gegevens is tot nu toe voor 121 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 63 (+1), daarna Dronten met 29, Urk met 22, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 12 (+1).

In totaal zijn tot nu toe 261 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.307 ziekenhuisopnames, 22 meer dan zaterdag.

Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken* hebben o

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door