Heropening van de terrassen vanaf 1 juni 2020

Vanaf 1 juni 2020 worden de maatregelen als gevolgd van de Coronacrisis voor horecabedrijven versoepeld. Horecabedrijven en bijbehorende terrassen mogen weer geopend zijn, met in achtneming van de 1,5 meter afstandsregel. Om de horeca zo goed als mogelijk te laten draaien in die 1,5 meter samenleving, mogen zij hun terras, na goedkeuring van de burgemeester uitbreiden. Als gevolg van de heropening van de terrassen op de Grote Markt in Almere Centrum, wordt de weekmarkt verplaatst.

Met de opgedane inzichten over het functioneren van de weekmarkt in de 1,5 meter samenleving, is er een indelingstekening opgesteld om de weekmarkt weer plaats te laten vinden op het Stadhuisplein en de Stadhuispromenade. Deze maatregelen duren tot 1 september 2020. De situatie is dan anders doordat er werkzaamheden starten op verschillende plaatsen in de stad, werkzaamheden gereed zijn en mogelijk weer evenementen mogen worden gehouden. Dat vraagt op dat moment om een nieuwe aanpak van de verdeling van de schaarse openbare ruimte.

Geschreven door