Hindoe-tempel in Almere opent 1 juli voor reguliere bijeenkomsten

“Wij openen de deuren van de mandir, onze tempel, op 1 juli voor onze wekelijks bijeenkomsten.” Dat zegt Shanta Gadrad van The Golden Temple of Shri Vishnu, de hindoeïstische gemeenschap in Almere Buiten.

“Op hoogtijdagen blijven de deuren voorlopig nog gesloten. Normaal komen er dan 300 tot 400 personen en dat kan nu niet. Voor die dagen is alleen de priester in de mandir aanwezig.”

De mandir is een belangrijke plek voor de hindoeïstische gemeenschap om bij elkaar te komen. Gadrad: “Maar als mensen het nog niet durven, na 1 juli, dan moet iedereen dat zelf weten. Het ligt aan de persoon zelf of hij of zij komt. Wij zorgen ervoor dat ze 1,5 meter afstand kunnen houden en hun handen kunnen wassen.”

“Tot nu toe was er geen video-verbinding met de mandir. Maar we gaan nu een opname maken in de mandir, met gebeden erin. Dan kunnen mensen thuis meedoen en meebidden”, aldus Gadrad. In de video wordt onder meer door vier priesters een gebed gereciteerd voor overledenen. De video is later deze week te zien via het YouTube-kanaal van The Golden Temple of Shri Vishnu.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door