Lokaal bedrijfsleven blijft erop hameren: koop om de hoek!

Koop lokaal. Het is een boodschap die meteen na het uitbreken van de coronacrisis vaak te horen was om mensen aan te sporen lokale bedrijven en ondernemers te steunen. Om iedereen daaraan te blijven herinneren is het bedrijf Multicopy een actie gestart. Ondernemers kunnen gratis reclamemateriaal krijgen met daarop de slogan: ‘Koop om de Hoek’.

De eigenaar van de Multicopy-vestigingen in Lelystad en Almere, Vincent Speur, noemt het ontzettend belangrijk dat mensen lokale producten kopen. “We moeten thuiswerken van de overheid. Dan is het natuurlijk heel makkelijk om online te gaan shoppen. Wij willen dat eigenlijk voorkomen,” zo vertelt hij. Het midden- en kleinbedrijf heeft de steun hard nodig volgens Speur. “Als we dat niet doen dan verdwijnt op een gegeven moment de lokale economie.”

Het reclamemateriaal dat beschikbaar wordt gesteld bestaat uit posters, raamstickers en flyers. Bedrijven kunnen kiezen voor een standaard-design of een aangepaste variant met hun eigen foto. Dat het materiaal gratis aan de ondernemers wordt weggegeven is volgens Speur niet vreemd. “Wij hebben die lokale ondernemers ook nodig. Want wij draaien voor het merendeel op mkb-bedrijven.”

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door