Meer dan 800 Flevolanders positief getest op het coronavirus

In totaal zijn nu 802 mensen uit Flevoland positief getest op het coronavirus. Dat zijn er zeventien meer dan een dag geleden. In heel Nederland zijn nu 41.319 positieve tests geregistreerd, blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

In Flevoland zijn sinds dinsdag geen nieuwe sterfgevallen gemeld die door COVID-19 zijn veroorzaakt. Daardoor blijft het totale aantal sterfgevallen in Flevoland 58. In Lelystad gaat het om 18 sterfgevallen. Almere volgt met 12, in Dronten zijn er 11, in Noordoostpolder 9 en op Urk en in Zeewolde 4. Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 5.204. Dat zijn er 36 meer dan op dinsdag.

Eén nieuwe ziekenhuisopname in Flevoland
Volgens de nieuwste gegevens is tot nu toe voor 119 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 61, daarna Dronten met 29, Urk met 21, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 11. In totaal zijn tot nu toe 255 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.153 ziekenhuisopnames, 27 meer dan dinsdag.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door