Plan voor musicaltheater geschrapt door gevolgen coronacrisis

Er komt geen musicaltheater in Almere. Dat heeft de gemeente woensdagmiddag bekendgemaakt. Productiebedrijf New Productions en investeerder Amberborgh noemen een grote investering in een nieuw musicaltheater op dit moment te risicovol en daardoor onverantwoord.

De partijen verwachten dat de coronacrisis grote gevolgen zal hebben op de culturele- en horecasector. Daarom zetten zij op dit moment een streep door de plannen.

De afgelopen tijd werden meerdere mogelijke locaties in Almere bekeken voor het musicaltheater. Twee locaties in de buurt van het Weerwater werden daarbij het meest kansrijk bevonden: het Atlantisstrand en de Oostkavels in het centrum.

De gemeenteraad in Almere zou zich binnenkort over de mogelijke locaties gaan buigen en aan het stadsbestuur laten weten wat zij belangrijk vindt. Met die informatie zou vervolgens een definitieve locatie bepaald worden.

Volgens de gemeente viel de zoektocht naar een locatie onder de afgesloten intentieovereenkomst. Die kon volgens Almere op elk moment afgebroken worden. Daardoor hebben de gemeente en het productiebedrijf elk de eigen interne kosten op zich genomen. Hoeveel geld de gemeente in de locatiezoektocht heeft gestoken, is nog onbekend.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door