Politie heeft handen vol aan dronken bestuurder

De politie heeft donderdagmiddag in Almere de handen vol gehad aan een lastige dronken bestuurder. De 55-jarige Almeerder botste rond 16:30 uur op de Junistraat tegen een geparkeerde auto. Daarna reed hij door.

Een getuige hield de man in de gaten, zodat de politie hem kon aanhouden. Volgens de politie lukte het niet om de Almeerder met een blaasproef op alcoholgebruik te controleren en waren er vier agenten nodig om de man naar het politiebureau over te brengen. Nadat er op het bureau bij de man bloed was afgenomen, zou de Almeerder ook nog zijn cel hebben bevuild.

Het rijbewijs van de man is afgepakt. Ook is proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor het doorrijden na een aanrijding, wat geldt als een misdrijf. Het Openbaar Ministerie gaat nu bepalen of de man alleen een boete krijgt of dat hij ook voor de rechter moet verschijnen.

Geschreven door