RIVM: steeds minder nieuwe coronabesmettingen in Flevoland

De afgelopen 24 uur kwamen er in Flevoland geen nieuwe sterfgevallen door het coronavirus bij. Het totale aantal sterfgevallen in de provincie blijft daarmee staan op 73. Verder is er geen enkele Flevolandse ziekenhuisopname geregistreerd sinds woensdag. Daarnaast neemt ook het aantal geregistreerde besmettingen af, blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

In Lelystad staat het totaal aantal sterfgevallen door de gevolgen van het coronavirus op 26. Almere volgt met 19 sterfgevallen. In Dronten zijn het er 11, in Noordoostpolder 9 en op Urk en in Zeewolde 4. In Dronten, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde zijn er de afgelopen twee weken geen nieuwe sterfgevallen geregistreerd.

Het totale aantal Nederlanders dat officieel is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 5.590. Dat zijn er 28 meer dan op woensdag.

Volgens het RIVM zijn er nu 863 mensen in Flevoland positief getest op het coronavirus. Dat zijn er slechts twee meer dan woensdag. Alleen in Almere en Dronten kwam er een nieuwe besmetting bij. In heel Nederland zijn nu 43.481 positieve tests (+270) geregistreerd.

Ziekenhuisopnames gelijk gebleven
Volgens de nieuwste gegevens is nog steeds voor 122 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 62, daarna Dronten met 29, Urk met 22, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 12. In Dronten, Noordoostpolder en Zeewolde zijn al minimaal één week geen nieuwe ziekenhuisopnames ivm het coronavirus geregistreerd.

In totaal zijn tot nu toe 261 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.457 ziekenhuisopnames, 27 meer dan woensdag.

Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen we.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door