28 nieuwe coronabesmettingen in de provincie, geen nieuwe sterfgevallen

In de provincie Flevoland is nu bij 641 inwoners via een test besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er 28 meer dan woensdag. In heel Nederland zijn nu 35.729 positieve tests geregistreerd, blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

In Flevoland zijn nu officieel 32 inwoners aan de gevolgen van COVID-19 overleden. In Lelystad zijn dat 10 inwoners, in Almere en Dronten 6, op Urk 4 en in Noordoostpolder en Zeewolde 3. Ten opzichte van een dag geleden zijn er geen nieuwe sterfgevallen bijgekomen.

Daarnaast is er ook in Flevoland een nog onbekend aantal personen overleden waarbij het coronavirus zeer waarschijnlijk de oorzaak van het overlijden is. Maar omdat hierbij coronabesmetting niet officieel is vastgesteld, zijn deze sterfgevallen niet opgenomen in de dagelijkse RIVM-update.

Het aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 4.177. Dat zijn er 123 meer dan woensdag.

Één extra ziekenhuisopname in Almere
Volgens de nieuwste gegevens is voor 108 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 51, daarna Dronten met 25, Urk met 19, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 9.

In totaal zijn tot nu toe 226 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen vanwege corona. Dat is er één meer dan een dag geleden.

Kanttekeningen van het RIVM bij de cijfers
Het werkelijke aantal besmettingen ligt volgens het RIVM hoger omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Het gaat alleen nog om patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden, en om zorgverleners. Zij kunnen in een teststraat van de GGD in Lelystad terecht voor een test. Inmiddels hebben meer dan 600 zorgmedewerkers van die mogelijkheid gebruik gemaakt.

Het RIVM plaatst verder een disclaimer bij zowel het totale aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur, als ook het aantal nieuwe overledenen in Nederland. Het gaat om overledenen die de afgelopen dag door de GGD in Nederland zijn doorgegeven aan het RIVM, maar zij kunnen ook al enkele dagen eerder zijn overleden. Er kan dus een vertraging zitten in die aantallen. Hetzelfde geldt voor het doorgeven van nieuwe geregistreerde besmettingen. Deze kunnen enkele dagen oud zijn, maar door vertraging nu pas bij het totale aantal besmettingen opgeteld worden.

Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

* Er zit een gat tussen 30 maart en 8 april in de aantallen geregistreerde besmettingen met coronavirus. Tussen deze dagen maakte het RIVM die cijfers niet bekend. Vanaf 8 april worden deze cijfers wel weer bekendgemaakt.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door