Sporting Almere zondag 1 stapt over naar zaterdagvoetbal.

Het eerste senioren elftal van Sporting Almere zal met ingang van volgend seizoen overstappen van de zondag naar de zaterdag. Dit besluit is onder meer genomen op basis van de nieuwe koers die de club gaat varen met haar prestatie afdeling die ook op de zaterdag uit gaat komen. Doorstroming vanuit deze afdeling naar de senioren speelt een belangrijke rol in het beleid van de club, vandaar dan ook dat de Senioren 1 naar de zaterdag zullen verhuizen.

Op zondag andere dingen doen.

Daarnaast is er een trend binnen het senioren voetbal waarbij clubs steeds vaker op de zaterdag gaan voetballen. Mensen willen op zondag andere dingen doen en dat is duidelijk te zien aan de sterk teruglopende belangstelling voor (senioren) voetbal op de zondag. Veel clubs hebben wachtlijsten voor het senioren zaterdagvoetbal maar kampen met lege velden op de zondag. De recreatie teams van Sporting Almere zullen echter op de zondag blijven voetballen dus de club verwacht op de zondag niet direct een tekort aan activiteiten.

Geschreven door