Tweede corona-teststraat in brandweerkazerne

De GGD gaat een tweede corona-teststraat openen in de brandweerkazerne aan de Markerkant in Almere. Deze nieuwe teststraat gaat er net zo uitzien als die in Lelystad. Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich daar laten testen op corona.

De corona-teststraat is voor mensen die vermoeden dat ze besmet zijn met COVID-19. Het gaat dan om klachten zoals hoesten, benauwdheid en koorts. GGD Flevoland laat weten voldoende personeel en testmateriaal te hebben om de tweede locatie te openen. De locatie in Lelystad zit nog niet aan de maximale capaciteit.

De test die afgenomen wordt, laat zien of de persoon op het moment van de test besmet is met het coronavirus. De test laat niet zien of iemand het virus in het verleden heeft gehad. GGD Flevoland vraagt dan ook expliciet om je alleen aan te melden als je vermoedt dat je besmet bent.

Afspraak maken
Wie zich wil laten testen op corona kan vanaf maandag 1 juni een landelijk gratis telefoonnummer bellen. Om 8 uur ‘s ochtends wordt dat telefoonnummer bekendgemaakt.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door