Uitfestival Almere verplaatst naar september 2021

Het Uitfestival Almere, dat geprogrammeerd stond voor het weekend van 25 t/m 27 september 2020 in Almere Centrum, gaat niet door. Dat hebben de organisatoren, Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere, het Directieoverleg culturele instellingen in Almere, Almere City Marketing en het Cultuurfonds Almere, in overleg besloten.

De reden hiervoor is dat er op dit moment geen zicht is op wanneer grootschalige evenementen van overheidswege weer worden toegestaan. Gezien de te maken voorbereidingskosten is besloten om het festival een jaar door te schuiven.

Het Uitfestival trok vorig jaar ruim 20.000 bezoekers. De Almeerse culturele instellingen gaven een voorproefje van hun seizoen. Ook waren er het hele weekend diverse straattheateracts, een buitenbioscoop en een platenmarkt. Naar verwachting zal het Uitfestival Almere weer plaatsvinden in het weekend van 24 t/m 26 september 2021.

Geschreven door