VluchtelingenWerk maakt online journaals en vlog’s voor vluchtelingkinderen in corona-tijd

Oranjefonds steunt initiatief om betrokken te blijven bij kinderen in azc’s

Utrecht, 12 mei 2020. VluchtelingenWerk maakt in deze corona-tijd wekelijkse online journaals en vlogs voor vluchtelingkinderen in azc’s. De wekelijkse bijeenkomsten van het project Time4You van VluchtelingenWerk op azc’s kunnen in verband met de corona-maatregelen tijdelijk niet georganiseerd worden. Juist in deze tijd vindt VluchtelingenWerk het belangrijk de kinderen te blijven informeren en natuurlijk ook om vragen en signalen vanuit kinderen op te vangen. Dankzij een gift van het Oranjefonds van 20.000 euro kunnen deze journaals en vlogs gerealiseerd worden.

Time4You Journaal voor vluchtelingkinderen

Elke maandag klokslag 16.00 uur staat het Time4You Journaal klaar voor kinderen van 8-12 jaar op www.time4youjournaal.nl. Elk Time4You Journaal kent een vaste structuur, waarbij het thema van die week centraal staat. Onderdelen die aan bod komen zijn: ontvangen vragen van de kinderen, een energizer om even los te komen, de behandeling van een thema en een workshop van Tekenen voor Kinderen, waarbij de kinderen uitgenodigd worden mee te tekenen.

Tot slot verschijnt het Time4You Journaal telefoonnummer in beeld waar de kijkers vragen kunnen stellen en waar ze een foto van hun mooiste tekening naartoe kunnen sturen. Onderaan de video verschijnen linkjes naar organisaties waar de kinderen meer informatie kunnen vinden over het behandelde thema.

Time4You Vlog voor vluchtelingenjongeren

Elke vrijdag om 16.00 uur staat de Time4You Vlog voor jongeren van 13-17 jaar klaar op www.time4youvlog.nl. De drie vloggers Sasya, Saida en Alendi vertellen elk vanuit hun eigen leven hoe zij omgaan met corona. De 3 filmpjes laten elke week zien wat fake news is, geven informatie en er is een challenge. 

Tot in ieder geval 1 juni a.s. verschijnt van beide elke maandag en vrijdag een nieuwe aflevering.

Geschreven door