Vrijwilliger FC Almere verdacht van seksueel wangedrag

Een vrijwilliger van voetbalclub FC Almere is door de club op non-actief gesteld omdat er een vermoeden is van seksueel wangedrag. De vrijwilliger vervulde meerdere vrijwilligerstaken. Dat laat de club in een e-mail aan de leden weten.

De club heeft van de KNVB een brief ontvangen waar in staat dat de voetbalbond de vrijwilliger een ‘bestuurlijke ordemaatregel’ heeft opgelegd. ‘Dit op vermoeden van het overtreden van het tuchtreglement Seksuele Intimidatie.’ Het Instituut voor Sportrechtzaak doet op dit moment onderzoek naar de kwestie. Gedurende dit onderzoek mag de vrijwilliger niet betrokken zijn bij activiteiten van de club.

Onderzoek

In de brief geeft het bestuur van FC Almere aan op dit moment niet op de hoogte te zijn van de exacte inhoud van het onderzoek. De club wacht de uitkomsten van het onderzoek af, voordat verdere maatregelen worden genomen. Binnen de vereniging is een vertrouwenspersoon aangesteld waar ouders terecht kunnen met eventuele vragen.

Bij FC Almere was niemand voor commentaar bereikbaar.

Geschreven door