Zeven nieuwe sterfgevallen door het coronavirus in Flevoland

In Flevoland zijn sinds woensdag zeven nieuwe sterfgevallen gemeld die door COVID-19 zijn veroorzaakt. Daardoor is het totale aantal sterfgevallen in Flevoland inmiddels opgelopen tot 65. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

In Lelystad kwamen er zes sterfgevallen bij en staat het totaal nu op 24. Almere nam met één overlijden toe tot 13, in Dronten zijn het er 11, in Noordoostpolder 9 en op Urk en in Zeewolde 4. Een deel van de nieuw gemelde sterfgevallen vond al in april plaats, maar is nu pas in de statistieken opgenomen.

Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 5.288. Dat zijn er 84 meer dan op woensdag.

In totaal zijn nu 807 mensen uit Flevoland positief getest op het coronavirus. Dat zijn er vijf meer dan een dag geleden. In heel Nederland zijn nu 41.774 positieve tests (+455) geregistreerd.

Eén nieuwe ziekenhuisopname in Flevoland
Volgens de nieuwste gegevens is tot nu toe voor 119 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 62, daarna Dronten met 29, Urk met 21, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 11. In totaal zijn tot nu toe 256 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.192 ziekenhuisopnames, 39 meer dan woensdag.

Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken* hebben ontwikkeld:

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door