100 nieuwe appartementen en zorgwoningen aan de Kadegriend

De gemeente Almere wil meewerken aan het plan om 100 nieuwe woningen te plaatsen. Momenteel staat daar een bijna leeg kantoorpand geeft Gemeente Almere aan bij de Gemeenteraad.

Ook er is er volgens de gemeente behoefte aan zorgwoningen in Almere Haven, waardoor het stadsbestuur erg enthousiast raakte over het idee. Het idee is om ruim 50 zorgwoningen te bouwen. Hierin kunnen bijvoorbeeld dementerenden terecht of ouderen die behoefte hebben aan een kort zorgverblijf na een operatie. De overige 46 appartementen kunnen gebruikt worden door ouderen die graag inde buurt zijn van hulpverleners.  

De enkele huurders die zich nu nog in het gebouw begeven, hebben de gemeente om hulp gevraagd voor het zoeken naar nieuwe huisvesting. Het gebouw moet acht verdiepingen krijgen, iets wat zorgen baart bij de omwonenden, dit neemt de ontwikkelaar mee in zijn uitwerkingen.  

Eerst moet er een vergunning worden aangevraagd en daarna vindt het stadsbestuur het belangrijk dat de omwonenden er ook achter staan.  

Geschreven door