Afslag op Hogering gaat dicht voor toekomstige parallelweg

Een afslag op de Hogering in Almere Stad gaat vanaf 22:00 uur vanavond tot begin volgend jaar dicht. Bij de Botterweg gaan bigbags met zand de grond in. Deze zakken moeten zeven maanden blijven liggen om de grond te verstevigen voor een toekomstige parallelweg.

De afsluiting duurt tot in elk geval dinsdag 16 februari volgend jaar. In deze periode is afslaan van de Hogering naar de Botterweg niet mogelijk. Ook oversteken van de Botterweg naar de Hollandsedreef en omgekeerd kan niet. Wie tijdens de afsluiting vanaf de Hogering naar Pampushout of Almere Poort wil, kan omrijden via de A6.

De komende twee nachten is de kruising Hogering-Botterweg dicht. Verkeerslichten en rijstroken worden dan aangepast en er geldt een omleidingsroute.

Bron Omroep Flevoland

Mogelijk nog langer afgesloten
De afsluiting van de Botterweg-afslag kan volgens de provincie langer gaan duren dan februari volgend jaar. Dat komt omdat er op het kruispunt een tunnel moet komen. Hierover wordt later dit jaar meer bekend. De provincie zijn niet geheel open over de uitstelperiode. 6 weken geleden zijn de ondernemers van de Hollandsekant en Josephine Bakerstraat geïnformeerd dat er minimaal een periode van 2,5 jaar is voor de afsluiting. Zij overwegen een gang naar de rechter om de belangrijke kruising weer gedeeltelijk open te krijgen, zoals in 2019 is beloofd door de provincie. Helaas wordt er door de gemeente niet gereageerd op de vragen die wij aan het college hebben gesteld.

Geschreven door