Hij is open, de afslag Hogering – Hollandsedreef

Vanmiddag is de afslag opengesteld voor het verkeer komende op de Hogering richting Muziekwijk. Na twee jaar oponthoud, regelmatige langere periodes afsluitingen kan het verkeer weer de drukke Hollandsedreef op rijden.

Tevens kan men vanaf de Hollandsedreef de ringweg richting Almere Buiten weer op. De overgang naar de Botterweg, toekomstige Pampusdreef is nog niet opengesteld., dus men kan nog niet richting de A6, Als ook het verkeer komende uit de richting van Almere Buiten kan nog niet afslaan bij beide nieuwe af- en opritten. Hollandsedreef en Herman Gorterweg.

Het verkeer wordt op dit moment nog via een weggedeelte geleid, waardoor er maar 1 volledige rijbaan beschikbaar is. De afslagen naar de Pampusdreef/Hollandsedreef en Neonweg/Herman Gorterweg worden begin van het nieuwe jaar in gedeelte opengesteld. De totale werkzaamheden worden verwacht eind februari 2023 opgeleverd.

We hebben nog onduidelijkheid over de afrit vanaf de hogering – Herman Gorterweg. Op de weg zijn zogenaamde broodjes aangebracht waardoor je niet van rijbaan kan wijzigen. Hierdoor is de afrit naar de Herman Gorterweg nog niet beschikbaar, als ook kan men van het industrieterrein bij het hotel niet de hogering op richting Amere Buiten. De hogering is dan alleen via het viaduct bij de Herman Gorterweg bereikbaar. Ondanks diverse verzoeken hebben we nog geen informatie ontvangen of dat deze situatie gaat worden aangepast. Blijft dit zo dan is er een enorme drukte verwacht op de afslag naar het benzine station, immers al het verkeer zal daar dan gaan oversteken. Die op- en afrit is daar niet op berekend.

Wel is al bekend dat het verkeer komende vanaf de spitstrook van en naar de afslag Herman Gorterweg niet meer beschikbaar is. Die is alleen beschikbaar vanaf de afslag Hollandsedreef/Pampusdreef.

[audio_player id=29285]

Geschreven door