Ajacied Dest gaat langs oude school ter inspiratie

Kinderen inspireren en motiveren om iets van het leven te maken, dat is het doel van Ajax-voetballer Sergiño Dest. De 19-jarige rechtsback uit Almere maakt daarom een tour langs enkele scholen in Amsterdam en Almere.

“Ik vertel de kinderen dat niet iedereen in mij geloofde. Maar ik geloof wel in mezelf, dat is het belangrijkste”, zegt Dest na een bezoekje aan zijn oude basisschool ‘t Zonnewiel in Almere. “Daar is iets positiefs uit gekomen, daardoor ben ik nu wie ik ben.”

Scholentour.
De Amerikaanse international, die opgroeide in Almere, kwam samen met z’n commercieel manager Anthony Vos op het idee om een scholentour te organiseren. “Ik dacht: laat ik m’n oude juf van de basisschool eens bellen, juffrouw Linda. Ik heb haar m’n plan uitgelegd. Ik wil kinderen inspireren en motiveren om echt wat uit het leven te halen. Ik ben ook begonnen daar op die school in Almere. En nu speel ik in het eerste van Ajax. Ik heb van m’n talent mijn werk kunnen maken, zo kan het gaan. En dat gun ik iedereen.”

Geschreven door