Ally tegen racisme | Update

Op zondagmiddag 14 juni 2020 maakt Almere een vuist tegen racisme. De directe aanleiding vormt de dood van George Floyd door extreem politiegeweld. De dood van deze zwarte Amerikaan heeft geleid tot veel aandacht voor wereldwijd institutioneel racisme en ongelijkheid.

Op initiatief van diverse Almeerse jongeren uit de stad organiseren zij met jong en oud een manifestatie: Ally tegen Racisme. De organisatie bestaat uit Almeerders van veel verschillende achtergronden: Surinaams, Chinees, Ghanees, Koreaans, Syrisch en Nederlands. Daarmee willen we laten zien dat alle Almeerders meetellen. Wij accepteren het onrecht dat hoort bij racisme en discriminatie niet. Wij zijn solidair aan de duizenden betogers die ons voorgingen. De strijd tegen racisme, discriminatie en onverdraagzaamheid is nog altijd keihard nodig.

Ook in Almere. Wit of zwart, we zijn allemaal Almeerders. Wij willen daarom laten zien dat in Almere iedereen meetelt. Almere kent een relatief grote zwarte gemeenschap en Almere is in haar hart geraakt. Samen hebben we onze jonge, mooie stad opgebouwd. Daarom komen we nu ook samen in actie. Samen tegen racisme. Samen maken we een vuist. Samen staan we sterk. Ally tegen racisme. We rekenen ook op jouw komst om op te komen voor de rechten van de mens wereldwijd.

Geschreven door