D66 Almere wil dat college werk maakt van tijdelijke woningbouw

D66 wil dat het college serieus kijkt naar tijdelijke woningbouw op verschillende plekken in de stad en zich niet beperkt tot één locatie. In een onlangs verschenen brief gaf het college aan tijdelijke woningbouw te willen toestaan en dat van de vier mogelijke geschiktenlocaties er maar één in aanmerking komt.

“De nood onder de doelgroep die snel een woning wil is enorm groot. Het gaat om Almeerders die nu nergens terecht kunnen. Jonge mensen, bijvoorbeeld die nog steeds bij hun ouders wonen maar dolgraag op zichzelf willen wonen in Almere daar moet nu echt een oplossing voor komen. De tijd van aarzelen is voorbij”, aldus Michaël Busby, raadslid van D66 Almere

Tijdelijke woningen door de hele stad

Het college schrijft dat zij de voor-en nadelen heeft bekeken voor het realiseren van tijdelijke woningen op vier plekken in de stad. Het gaat hierbij om het Annapark, een locatie nabij bedrijventerrein De Binderij, een zone langs de Tussenring en de omgeving van openluchttheater Vis a Vis. 

D66-woordvoerder wonen Busby vervolgt: “Van al die locaties komt alleen het Annapark in aanmerking, zegt het college. Wij vinden dat wij veel te mager, jonge mensen staan te springen om een woning, de wachttijden zijn enorm dus dat vraagt echt om meer plekken. We willen dat het college zich meer inspant.” De fractie vindt dat alle mogelijkheden moeten worden uitgewerkt om te voorzien in de grote behoefte van kleine en betaalbare huisvesting.

College, wees creatief en denk in oplossingen

Michaël Busby: “Op de andere locaties zijn tijdelijke woningen juridisch mogelijk, denken wij, dus kijk daar creatief naar en kom met een oplossing. Bouwen van flexibele woningen kan snel en is belangrijk om de acute nood deels op te lossen. Dat horen we bijvoorbeeld van de woningcorporaties en andere geïnteresseerde partijen. Het gaat dan om tijdelijke huurcontracten van een aantal jaren. Hierna kunnen deze bewoners doorstromen naar permanente bouw.”

D66 Almere dient dinsdagavond bij de bespreking van de Woonvisie een motie in die het college oproept om serieus werk te maken van tijdelijke woningbouw.

Link naar de motie

Geschreven door