Eén nieuwe coronabesmetting in de provincie

Het aantal mensen dat is bezweken aan het coronavirus is de afgelopen 24 uur niet opgelopen, meldt het RIVM. Dat betekent dat het dodental in Flevoland nog steeds op 91 staat. Landelijk zijn er 6105 coronadoden.

Sinds het begin van de pandemie zijn er in Flevoland 91 mensen aan de ziekte bezweken. In Almere zijn tot nu toe de meeste coronadoden gemeld: 31. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4).

Het totale aantal mensen dat vanwege het virus moest worden opgenomen in een ziekenhuis is in Flevoland gelijk gebleven. Tot nu toe is voor 124 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. In Lelystad staat de teller op 64, in Dronten op 30, in Urk op 22, in Noordoostpolder op 14 en in Zeewolde op 12. Landelijk kwamen er drie ziekenhuisopnames bij, waarmee het totaal op 11.871 ligt.

De testen hebben landelijk 74 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht. 50.147 mensen hebben het virus nu officieel gehad. In Flevoland is er volgens de cijfers één geval bijgekomen; dat was in Almere. Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn nu 981 Flevolanders officieel besmet geraakt.

RIVM stopt met dagbericht
Het RIVM stopt met het dagelijks melden van het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames door het coronavirus. Vanaf 1 juli komt er elke week een bericht, telkens op dinsdag om 14.00 uur.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door