Gevangenen mogen overal weer bezoek ontvangen

Gedetineerden kunnen in alle gevangenissen en forensische instellingen weer bezoek ontvangen. Dat meldt Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming. Het bezoek moet wel achter plexiglas blijven.

Gedetineerden mochten vanwege de corona-pandemie sinds 13 maart geen bezoek meer ontvangen. Ze mochten ook niet met verlof. De afgelopen twee weken is er in drie gevangenissen een proef gehouden met bezoek achter plexiglas. Dat heeft goed uitgepakt, schrijft Dekker aan de Tweede Kamer. Er zijn geen gedetineerden besmet geraakt en “iedereen houdt zich aan de regels”.

De afgelopen maanden heerste er veel onvrede onder gedetineerden in de Oostvaarderskliniek in Almere en de PI Lelystad over de corona-aanpak in de gevangenissen. Volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen zijn er in totaal 20 mensen besmet geraakt met het coronavirus in de gevangenissen en de forensische zorg

Geschreven door