Henneptelers kunnen zich melden voor proef

Almeerse henneptelers die willen meedoen aan het landelijke wietexperiment kunnen zich vanaf 1 juli aanmelden. Dan beginnen de voorbereidingen voor het experiment met cannabisteelt voor recreatief gebruik, zoals in het regeerakkoord is afgesproken.

De overheid wil met die proef het probleem oplossen dat coffeeshops wel softdrugs mogen verkopen, maar niet op een legale manier aan hun winkelvoorraad kunnen komen. Vorig jaar is besloten dat er een proef met ‘legale’ wietteelt komt in tien gemeenten. Naast Almere zijn dat Arnhem, Breda, Groningen, Heerlen, Hellevoetsluis, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad.

Telers moeten voldoen aan de algemene voorwaarden van de Rijksoverheid. Ze moeten onder meer een bedrijfsplan indienen en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen. Er worden maximaal tien wiettelers geselecteerd.

Geschreven door