Humanistisch Verbond pakt de draad weer op

“We hopen volgende maand weer samen te kunnen lunchen.” Dat zegt Arjen Schouten van het Humanistisch Verbond van de afdeling ‘t Gooi, Vecht, Almere. Sinds de coronacrisis zijn ook de bijeenkomsten van dit verbond gestaakt. Langzamerhand wordt gekeken welke activiteiten weer opgestart kunnen worden.

“Het is lastig om elkaar weer face-to-face te zien. Gedacht wordt in elk geval aan een bijeenkomst, bijvoorbeeld een lunch in de buitenlucht. Maar dan moet het wel mooi weer zijn en niet te druk”, aldus Arjen Schouten. De andere activiteiten, zoals lezingen, wil het verbond in het najaar weer oppakken.

“Humanisten geloven in het leven voor de dood”, vertelt Schouten. “We geloven niet in een God, maar vallen terug op andere dingen,” legt Schouten uit. “In de kern is het ‘zelf denken en samen leven’. Je moet zelf betekenis geven aan het leven.”

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door