Land Art Luisterweekend Luister in het weekend van 6 en 7 juni 2020 naar de mooiste verhalen over de landschapskunst van Flevoland.

Tijdens het jaarlijkse Land Art Weekend worden alle landschapskunstwerken van Flevoland in het zonnetje gezet. Dit jaar kun je de kunst vooral met je oren ervaren. Binnen of buiten, thuis of ter plekke. Land Art Flevoland presenteert het hele weekend luisterprogramma’s live op Facebook, en Good4Good heeft per kunstwerk Spotify-playlists gemaakt die je de kunst op een andere manier laten ervaren.

Luisterweekend
Voor het Land Art Luisterweekend gaat kunstjournalist Luuk Heezen op zoek naar de mooiste verhalen over de landschapskunstwerken van Flevoland. In het weekend van 6 en 7 juni presenteert hij tussen 11.00 en 18.00 uur tien luisterprogramma’s: per kunstwerk een uitzending, plus een over de hele collectie. 

De uitzendingen worden live gepresenteerd vanuit De Verbeelding in Zeewolde, met uitzicht op Richard Serra’s kunstwerk Sea Level. Daar interviewt Luuk Heezen onder anderen een trouwambtenaar over de ceremonies die plaatsvinden in De Groene Kathedraal eneen boswachter over de natuur en het onderhoud van het landschappelijke kunstwerk Aardzee.

“Door dit jaar het hele programma beluisterbaar te maken, verschuift de nadruk van samenkomen naar individuele beleving. Zo kan iedereen de landschapskunst van gepaste afstand meemaken,” legt Martine van Kampen, curator van het Land Art Flevoland, de vernieuwde invalshoek voor het Land Art Weekend uit.

Beluister het Land Art Weekend op 6 en 7 juni live op Facebook en www.landartflevoland.nl
Na de uitzendingen op Facebook worden de video’s op Instagram (@landartflevoland) geplaatst en na het weekend worden de uitzendingen als podcasts beschikbaar gemaakt.

De luisterprogramma’s gaan over de kunstwerken van Robert Morris, Richard Serra, Daniel Libeskind, Piet Slegers, Marinus Boezem, Antony Gormley, Paul de Kort, Bob Gramsma, RAAAF & Atelier de Lyon.

Spotify-playlists
Vesna Dragojevic van Good4Good maakt speciale playlists voor elk landschapskunstwerk. Ze geven de kunstwerken een extra dimensie, zonder ook maar iets aan de uiterlijke vorm te veranderen. Deze playlists zijn te vinden op www.landartflevoland.nl en Spotify.

Kijk voor meer luistertips, het programma, routes, tips voor eten en drinken onderweg op https://landartflevoland.nl/activiteiten/land-art-weekend/

 Download hier de persmap met informatie, programma en route 

Geschreven door