Natuurbelevingscentrum krijgt rotonde

De provincie Flevoland legt in september dit jaar een rotonde aan in de Buitenring in Almere, ter hoogte van Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders. Zo wordt het centrum een stuk beter bereikbaar, aldus de provincie.

Het natuurbelevingscentrum is nu maar vanuit één richting te bereiken. Wie van de andere kant komt, moet dus doorrijden en op de eerstvolgende rotonde omkeren. Dat wordt met de rotonde verholpen. Tijdens de aanleg van de rotonde, wordt ook de toegangsweg naar De Oostvaarders opnieuw aangelegd.

Gedeeltelijke afsluiting
De werkzaamheden starten op 21 september en duren zes weken. De Buitenring wordt tussen 12 en 30 oktober afgesloten tussen de rotonde bij de Stripheldenweg en de rotonde bij de Bosranddreef. De rotondes zelf blijven wel open voor verkeer, zodat de Stripheldenbuurt gewoon bereikbaar is. Het natuurbelevingscentrum is in deze periode niet bereikbaar voor autoverkeer. Vóór 12 oktober is de Buitenring open. Verkeer moet dan wel over één rijbaan, die tijdelijk voor beide rijrichtingen ingericht wordt.

In juni wordt er al voorwerk gedaan voor de werkzaamheden. De Buitenring blijft gewoon open voor verkeer, maar weggebruikers kunnen er wel wat hinder van ondervinden. Ook kan er op bepaalde stukken een verlaagde maximumsnelheid gelden.

Geschreven door