Update diverse werkzaamheden Nobelhorst

Aannemersbedrijf Jos Scholman voert in opdracht van gemeente Almere werkzaamheden uit in Nobelhorst. Actueel zijn de volgende werkzaamheden:

Grote Denkersdreef

De werkzaamheden rondom de Grote Denkersdreef zijn in volle gang. Er is een duiker aangebracht die de wateren met elkaar verbindt. Tijdens de werkzaamheden in dit gebied blijft de fietsroute over de Kievitsweg begaanbaar.

Proef Marie Curielaan

In de Marie Curielaan is een proef uitgevoerd in het deel tussen de Max Planckstraat en de Pieter Zeemanstraat. De proef is afgerond en de resultaten worden nu beoordeeld. 

Werkzaamheden in mei

  • Vanaf maandag 1 mei is de Wilhelm Röntgenstraat ter hoogte van de Nobelstraat een week dicht. De Nobelstraat blijft open voor verkeer. De firma Reimert zorgt dat het straatwerk netjes aansluit met de brug. 
  • Op dinsdag 2 mei start het asfalteren van de nieuwe rotonde ter hoogte van het bestaande fietspad (bij de Kievitsweg). Ook begint dan het asfalteren van de rotonde richting de Grote Denkersdreef tot de bestaande weg. Op verzoek van de bewoners asfalteert de aannemer op deze dag ook het stuk fietspad bij de inrit naar de Gustav Hertzstraat. Ook asfalteren zij de helft van het fietspad ter hoogte van de rotonde Marie Curielaan-Nobellaan. De andere helft van het fietspad wordt daarna geasfalteerd. 
  • Op woensdag 3 mei is er een tijdelijke noodverbinding vanaf veld 5 naar de Nobellaan over rijplaten, omdat aannemersbedrijf Reimert de inrit naar de Marie Curiestraat afsluit Ook is op deze dag de Grote Denkersdreef afgesloten. Verkeer moet dan rijden via de Nobellaan over de Enrico Fermistraat via de nieuwe rotonde naar de A6. Op deze dag is de Paradijsvogelweg afgebroken, waardoor deze weg doodlopend is. Verkeer moet via de Vogelweg in- en uitrijden. 
  • Op 4 mei start het asfalteren van de andere helft van het fietspad ter hoogte van de rotonde Marie Curielaan-Nobellaan. Verkeer heeft tijdens deze werkzaamheden doorgang via een voorrangsregeling. Verder maakt de aannemer de verbinding van de nieuw geasfalteerde weg (parallel aan de Kievitsweg) met de bestaande Grote Denkersdreef. Ook maken zij de aansluiting van de Paradijsvogelweg met de Grote Denkersdreef. Verder asfalteren ze in de Marie Curiestraat over de brug heen. De straten hier omheen blijven bereikbaar. Ook asfalteren ze op deze dag de Nobelstraat ter hoogte van de brug tussen de Wilhelm Röntgenstraalt en Fritz Zernikestraat en ter hoogte van de brug bij de Niels Bohrstraat. Tot slot asfalteren ze ter hoogte van de brug in de Marie Curielaan bij de Jean Perrinstraat. 
  • Vanaf vrijdag 5 mei is de Paradijsvogelweg weer open over de nieuwe route naar de A6. Ook de nieuwe weg (parallel aan de Kievitsweg) en rotonde kunnen dan in gebruik genomen worden. De bestaande Grote Denkersdreef en Paradijsvogelweg blijven afgesloten.

Geschreven door