Paspoort en rijbewijs niet thuis bezorgd

Het is voor de gemeente onvoordelig om paspoorten en rijbewijzen bij burgers af te leveren. De voordelen van die service wegen niet op tegen de kosten. Dat blijkt uit onderzoek dat de gemeente liet doen.

Bij de collegevorming werd afgesproken te bekijken of bezorging tegen vergoeding mogelijk is. Inmiddels zijn drie opties bestudeerd, maar geen enkele biedt grote voordelen.

Als de gemeente de service zou aanbieden, terwijl ook afhalen nog mogelijk is, zou verzending zo’n 16 euro per bestelling kosten. Verwacht wordt dat er dan nauwelijks gebruik van wordt gemaakt. In andere gevallen stijgen de kosten voor de gemeente, soms tot bijna twee ton per jaar. Besparingen zou invoering niet opleveren.

Het college van B en W adviseert de gemeenteraad daarom van het idee af te zien.

Geschreven door