Rijden zonder rijbewijs | Politie hield gisteren grote controle

Gisteren heeft de politie maar liefst 5 keer een proces-verbaal uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs. 4 hiervan reden op een Go Share scooter000.

Go Share wordt door de politie op de hoogte gebracht als er op hun scooters word gereden zonder geldig rijbewijs. Dit resulteert in een civiele boete van 500 euro. Deze boete is voor de eigenaar van het Go Share account.

Tevens wordt er terstond uitgezocht of het een gehackt account betreft. Mocht dit het geval zijn dan maakt diegene zich schuldig aan fraude.

Tevens troffen zij een jonge bestuurster, zonder rijbewijs, aan in een personenauto. Haar vriend, de kentekenhouder, is in kennis gesteld en gewaarschuwd. Mocht zij nog een keer worden gepakt voor het rijden zonder rijbewijs in dit voertuig, dan zal dit voertuig in beslag worden genomen.

Mensen, vooral jongeren:

Het is een feit dat rijden zonder rijbewijs een slecht idee is. Niet voor niets moet u uren lessen en een pittig examen achter de rug hebben voordat u de trotse eigenaar bent van zo’n roze pasje. Heeft u die rijervaring niet, dan is de kans op een ongeluk veel groter. Dat zorgt altijd voor veel narigheid, maar zéker als u geen rijbewijs heeft.

Raakt u betrokken bij een ongeval? Dan zal de verzekering de kosten bij de tegenpartij vergoeden. Deze kosten verhaalt de verzekering vervolgens bij u. Dit resulteert in een enorm grote rekening.

Rijdt u zonder rijbewijs iemand aan die daardoor invalide en/of arbeidsongeschikt raakt? Dan kunnen de kosten oplopen tot honderdduizenden euro’s. Zo kan een impulsief ritje ervoor zorgen dat u zichzelf in de schulden moet steken en uw leven in 1 klap drastisch verandert.

Geschreven door