PVV pleit opnieuw voor wapeninleveractie

De PVV in Almere dient dinsdagavond een motie in voor een wapeninleveractie. Het is de tweede keer dat de partij zo’n actie voor elkaar probeert te krijgen. Het is de bedoeling dat inwoners vrijwillig hun wapen inleveren bij de politie, zonder dat ze gestraft worden voor wapenbezit.

De partij vroeg in februari al aan het college van burgemeester en wethouders om een wapeninleveractie op te zetten, nadat er in korte tijd meerdere steekpartijen waren geweest in de stad. Het college wilde dat niet. Waarom niet, is de PVV nog steeds niet duidelijk. “Ze gaven gewoon aan voor een andere koers te gaan, ze zagen er blijkbaar niks in”, vertelt PVV-raadslid Julien van der Kolk. De partij wil echter alles op alles zetten om het aantal wapens in de stad naar beneden te brengen. “Je moet elk signaal uitdragen, dat wapens niet in deze samenleving horen.”

Daarom dient de PVV de motie in. “Elk wapen dat ingeleverd wordt, is er een. Dat kan ook geen schade meer aanrichten”, aldus Van der Kolk. Volgens het raadslid is het in andere gemeentes al een succes gebleken. “In Rotterdam werden er 262 wapens ingeleverd, in Helmond 70, in Apeldoorn 197, en zo zijn er nog heel veel voorbeelden.” De gemeenteraad stemt dinsdagavond over de motie.

Geschreven door