Politieke partijen willen uitvoering moties preventief fouilleren en wapeninleveractie

De VVD en de PVV in Almere willen van het stadsbestuur weten waarom twee moties over preventief fouilleren en een wapeninleveractie niet worden uitgevoerd. Beide moties zijn eerder door de gemeenteraad aangenomen vermeld Omroep Flevoland.

Tijdens de politieke markt op 3 juli dienden PVV, VVD, SP en Leefbaar Almere het voorstel in om het fouilleren mogelijk te maken. Aanleiding was het toenemende gebruik van wapens onder jongeren. Bij meerdere steekpartijen in de stad waren jongeren betrokken. De politieke partijen willen die ontwikkeling een halt toe roepen. Om preventief te kunnen fouilleren moet burgemeester Franc Weerwind eerst gebieden aanwijzen waar overlast wordt ervaren.

Wapeninleveractie
Tijdens de vergadering werd ook besloten om een wapeninleveractie te houden. De PVV en de SP hadden daar in een motie om gevraagd. Elk wapen dat ingeleverd wordt draagt bij aan een veiligere samenleving, aldus de motie.

Interpellatiedebat
De VVD en de PVV willen extra uitleg waarom de moties nog niet zijn uitgevoerd en hebben een interpellatiedebat aangevraagd. Dit is aan de agenda voor de politieke markt van donderdagavond toegevoegd.

Geschreven door