Ruimere openingstijden recyclingperrons in strijd tegen afvaldumpingen

Met een verruiming van de openingstijden van de recyclingperrons hoopt de gemeente Almere het dumpen van afval tegen te gaan. Dat zei wethouder Roelie Bosch (ChristenUnie) dinsdagavond tijdens een bespreking op de Politieke Markt. Daarnaast wordt bekeken of vrijwilligers mee kunnen helpen met het opruimen van het afval. In twee wijken zouden daarvoor initiatieven zijn. Wethouder Bosch gaat uitzoeken wat de gemeente kan doen om hen te ondersteunen.

Sinds het uitbreken van de corona-crisis is het druk bij de afvalperrons. Automobilisten moesten soms uren in de rij staan om hun afval weg te brengen. De gemeente zag het aantal afvaldumpingen in de stad toenemen. Volgens Wethouder Bosch is sinds de corona-crisis 180.000 kilo gedumpt afval opgehaald in de stad. Daarnaast is er 80.000 kilo extra aan afval ingezameld door de gemeente. Vanaf 8 juni gaan de recycleperrons langer open. Er kan dan op maandag, vrijdag en zaterdag afval ingeleverd worden van 08:00 uur ‘s ochtends tot 18:00 uur ‘s avonds.Lesley van Hilten@lesleyhilten

Litratuurwijk in Almere. Enorme chaos! Dit kan niet zo langer! #afvalprobleem #afval #opruimen #houalmereschoon @raad036 @raadvanalmere @CDAAlmere

View image on Twitter

4Twitter Ads info and privacySee Lesley van Hilten’s other Tweets

Groenafval
Meerdere raadsleden hadden vragen aan de wethouder over het groenafval dat opstapelt in de wijk. Dit jaar zijn er geen bladkorven geplaatst, toch wordt op plekken waar die normaal gesproken stonden, groenafval gedumpt. Meerdere keren zijn bergen van groenafval in brand gevlogen, mogelijk door brandstichting.Hassan Buyatui@HBuyatui

#Almere. Tuinafval in grote volumes op straat later liggen, kan problemen opleveren. Denk aan brandgevaar! Waarom niet opruimen? Nalatigheid college kent geen grenzen! Vanavond een bespreking hierover in de @raadvanalmere.

View image on Twitter
View image on Twitter

2Twitter Ads info and privacySee Hassan Buyatui’s other Tweets

Voor het verwerken van al het grofvuil, het opruimen van het gedumpte afval en het alsnog plaatsen van bladkorven is €231.000 euro nodig. Volgens wethouder Bosch is het een illusie dat de gemeente dit bedrag zomaar heeft liggen.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door