Sam Leijen toegevoegd aan jeugdopleiding Almere City.

Sam Leijen sluit volgend seizoen aan in de jeugdafdeling van Almere City. Het defensieve talent verlaat daarmee Zeeburgia alweer na één seizoen, waar hij terugkeerde na zijn vertrek bij FC Volendam.

Leijen speelde vijf seizoenen in de jeugdopleiding van het vissersdorp, toen hij in het voorjaar van 2019 te horen kreeg dat de vereniging niet verder met hem ging. Hij besloot over te stappen naar Zeeburgia, waar zijn loopbaan ooit begon. Daar kwam hij terecht in de Onder 17-1, maar hij vond het lastig om zijn draai te vinden in het elftal. Waar hij bij FC Volendam een topsportklimaat was gewend, hielden zijn nieuwe teamgenoten eveneens andere hobby’s erop na. “Mentaal gezien ben ik dat seizoen absoluut sterker geworden”, legt Leijen uit. “Jongens op dat niveau zijn naast voetbal ook met andere zaken bezig, terwijl ik mijn focus op de sport wil houden. Het was een discipline die ik wél had, maar andere jongens niet. Dat deed me beseffen dat ik weer hogerop wilde.”

De voetballer trainde het gehele seizoen extra bij DWS, om zich te blijven verbeteren. “Bij FC Volendam trainde ik vier keer per week, terwijl dat bij Zeeburgia slechts drie keer was. Ik wilde de vier keer per week trainen aanhouden, om in topvorm te blijven. Bij DWS trainde ik specifiek op verdedigen op de links- en rechtsbackpositie.” Bij de Amsterdamse club kreeg Leijen de mogelijkheid om Wesley de Jong in te schakelen. “Ik besloot op een gegeven moment op Wesley van PBJ Soccer Management af te stappen. Hij heeft uiteindelijk een belletje kunnen plegen naar Almere City, waarna ik op stage mocht komen. Daar heb ik mezelf bewezen.”

De eerstedivisionist wilde Leijen graag aan de jeugdopleiding toevoegen. “Volgend seizoen speel ik bij Almere City Onder 18. Van daaruit hoop ik zo snel mogelijk het eerste elftal te bereiken.” Leijen had inmiddels al contact met zijn nieuwe trainer Jack Austin voor een kennismakingsgesprek. “De trainer vertelde me dat hij verdedigers wil die één-op-één hun man kunnen uitschakelen. Nu is dat wel een van mijn kwaliteiten, dus daar kan ik me wel in vinden. Verder is de trainer voornemens om regelmatig met mij te praten, zodat hij een band met zijn spelers creëert. Dat is fijn om te horen.”

bron: HAV.

Geschreven door