Talentvolle Waterwijk-speler Daan Wierenga speelt komend seizoen voor SDC Putten.

Waterwijk raakt Daan Wierenga aan het einde van het seizoen kwijt aan SDC Putten. De talentvolle linksback liep eerder een trainingsstage bij Almere City Onder 19, maar vond uiteindelijk zijn nieuwe uitdaging in Gelderland.

Wierenga speelde sinds de D1 bij Waterwijk, waar hij het uitstekend deed. De verdediger debuteerde mede daardoor al op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal van de vereniging. Zijn ambitie lag echter al tijden hoger dan de tweede klasse. “Tijdens wedstrijden voelde ik dat een hoger niveau erin zat. Hoewel ik in aanvallend opzicht mezelf nog wel kon verbeteren, ging het verdedigen me steeds eenvoudiger af”, legt Wierenga uit. De interesse van Putten kwam daarom als geroepen. Via Bruce Lücke, die Putten komende zomer juist verlaat, wist hij dat de vereniging op zoek was naar een goede linksback. De defensieve kracht moest echter afwachten of de club daadwerkelijk bij hem zou terechtkomen. Toen Joerie Volkers, voormalig hoofdscouting van Almere City, hem aanbood, wist Putten voldoende. “Begin januari kreeg ik vervolgens een belletje van de club. Die wilde graag met me in gesprek gaan, waaraan ik een goed gevoel overhield.”

Door de huidige coronacrisis had Putten geen mogelijkheden om Wierenga aan het werk te zien. “Desondanks hebben ze goede verhalen over me gehoord. De club heeft vertrouwen in me en benadrukt dat ik niet voor de bank ben gehaald. Ik heb een reële kans op een basisplaats, al hebben we in de selectie op elke positie concurrentie. Daarom kan ik me opmaken voor een gezonde concurrentiestrijd.” Hoewel hij volledig achter zijn keuze staat, vindt hij het moeilijk om Waterwijk te verlaten. “Ik speel sinds de jeugd al bijna elk jaar met dezelfde jongens in het team. Het zijn inmiddels goede vrienden van me geworden. Natuurlijk had ik daarom even twijfel om weg te gaan, maar vanwege mijn ambitie is dit de beste keuze.” Wierenga hoopt een paar succesvolle seizoenen bij Putten te beleven, om zo weer een stapje omhoog te maken. “Uiteindelijk zijn linksbacks gewilde spelers, waardoor er altijd kansen liggen. Voorlopig richt ik me echter op de uitdaging bij Putten.”

bron HAV.

Geschreven door